diumenge, 7 de gener del 2018

Aules a Siguiri - Guinea Conakry


El Pare Rafael Sabé ens envia una felicitació de Reis amb una carta als Reis Mags...


 Jésus était né à Bethléem en Judée, au temps du roi Hérode le Grand. Or, voici que des mages venus d’Orient arrivèrent à Jérusalem et demandèrent : « Où est le roi des Juifs qui vient de naître ? ….  Et voilà que l’étoile qu’ils avaient vue se lever les précédait ; elle vint s’arrêter au-dessus du lieu où se trouvait l’enfant. Quand ils virent l’étoile, ils éprouvèrent une très grande joie. En entrant dans la maison, ils virent l’enfant avec Marie sa mère ; et, tombant à genoux, ils se prosternèrent devant lui. Ils ouvrirent leurs coffrets, et lui offrirent leurs présents : de «l’or, de l’encens et de la myrrhe. Mais ensuite, avertis en songe de ne pas retourner chez Hérode, ils regagnèrent leur pays par un autre chemin » Mathieu   2, 1-12. 
Estimats  amics Reis Macs de l’Associació ABLÓ PKÉDÉ esperant que el Reis han sigut generosos amb tots vosaltres i tots aquells que estimeu, rebeu la nostra felicitació en aquesta festa entranyable desitjant-vos un bon i feliç any amb molta pau i joia.
Que el Senyor us beneeixi pel bé que feu. Gracies, gracies, gracies, gracies per venir de tan  lluny a visitar-nos...

P. Rafael Sabé Colom  

Nb: Maria Auxiliadora pregueu per nosaltres. 


I la carta...



Molt estimat Roberto Llorens Reig i amics tots.

Us escric enviant el projecte en el dia dels Reis Mags. És la nostra carta dirigida als Reis Mags de  l’Associació ABLÓ PKÉDÉ, per sol·licitar l’ajuda per  poder construir una aula de classe.

El projecte que us demanarem es la participació en la construcció de una part d’una aula de classe per l’escola primària – jardí d’infants.   El pressupost d’una aula es de divuit mil euros.  Us demanem si possible en la participació de sis mil euros.

En aquest  anys escolar 2017-2018 tenim mes de mil alumnes.  

1)     El parvulari:  amb 250 nens i nenes.

2)     Escola primària: amb 630 alumnes.  Tinc algunes classes amb 95 alumnes, però no les he pogut dividir per falta de aules. Hem pogut dividir el primer, segon i el tercer de primària. Però el quart (95 alumnes), el cinquè (85) i sisè (82) alumnes no hem pogut. 

3)     Collegi:  amb 200 alumnes. Cada any pugem una classe. Ara estem al tercer de ESO.

4)     Escola professional: amb 60 alumnes.

El projecte que un demanem  se situa en el pla de construcció de noves aules pels alumnes. En aquest moments  la majoria d’aules estan plenes d’alumnes i no les hem pogut dividir per falta de aules. 

Com ja us ho deia en la petició del projecte 2016, nosaltres creiem en el miracle de l’educació. Quan nosaltres acompanyem els nens i nenes en el camp de l’educació estem acompanyant l’adult de demà. Si aconseguim que els nens i nenes tingui ganes de estudiar estem canviant el futur per mols nens i nenes.

 En el mon de l’escola he vist sempre que hi ha alumnes que son intel·ligents i tenen el do de entendre les coses molt fàcilment. I aquests sempre passen de curs sense cap problema. Però n'hi ha d’altres que necessiten més temps, necessiten ajuda. I si no se'ls anima o acompanya  acaben deixant l’escola.

 Si aconseguim que els nens de primer, segon i tercer de primària aprenguin a llegir i escriure de petits, els hem salvat per vida en el camp de l’educació. El nen estudia amb gust i amb alegria i llavors i ha futur.

Una forta abraçada a tots

P. Rafael Sabé


Ens comentava en un dinar que els pares deixaven estudiar els nens però que si una nena no passava curs la treien de l'escola i en un o dos anys ja era casada... Ell vol estalviar a les nenes aquests casaments prematurs i ajudar-les a aconseguir completar uns estudis que els donin una certa autonomia.
Intentarem ajudar-lo. Falta aconseguir aquests diners!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris