divendres, 3 de maig del 2013

Molí per pelar l'arròs


 
Molí per pelar i ventar l'arròs
3 de maig de 2013
 
Tenim ja un nou projecte! En Pere i la Roser ens han demanat un molí per pelar i ventar l'arròs. Les dones mandingues s'han de desplaçar molt per realitzar aquestes feines. Com que hem rebut una carta seva on ens ho expliquen molt bé us la deixem aquí perquè la llegiu.
El import és de 3500,00€. Som conscients que la situació actual en el nostre país no està gens bé econòmicament però comptem que després de llegir les tres cartes amb les experìències d'aquest matrimoni de Blanes us animeu tots, cadascú amb un granet de sorra, per ajudar als mandingues.
Us recordem que el número de compte corrent és el de la Caixa d'Enginyers:
3025 0001 12 1433426758 a nom de Abló Pkédé
I que tots els donatius desgraven un 25% a la declaració d'Hisenda, sempre que ens envieu les vostres dades a associacio.ablo.pkede@cmail.cat
Moltes gràcies a tots!!!
 
Estimats.

Us volem agrair el vostre interès envers el nostre projecte, i us volem explicar un xic per el que servirà la vostre aportació.
Quan és l’hora de pelar l’arròs, la gent de Kuwonku i voltants s’han de desplaçar a molts Km. Per fer-ho. Molts no poden, dons no tenen medis de locomoció i són les dones les que han de aixafar l’arròs perquè vagi sortint la pell. Com ja sabeu, la dona és la que va a buscar aigua....renta roba....fa el menjar.....pica el mill....es cuida del petit hort que tenen per poder tenir quatre cosetes per fer la salsa que posen a sobre l’arròs o el mill que és l’aliment basic......etc. etc.

Nosaltres amb aquesta màquina pretenem alleugerar a les dones d’aquesta feina tant pesada i facilitar la feina de desplaçarse amb bicicleta o burro a una distància considerable.
 
Nosaltres ara no podem anar-hi , doncs han d’operar al Pere del  turmell; és el nostre fill Jaume que ja ha vingut en tres ocasions per donar-nos un cop de mà, qui hi anirà a mig juny que és quan hi ha molta feina a treballar els camps per preparar les sembres, ara que començaran les pluges
Serà ell qui anirà a encarregar la maquinària perquè ens l’entreguin al cap de dos mesos, coincidint que si Déu vol, amb la recuperació del Pere i així podrem ser allà per la seva instal·lació.

Us tornem a agrair el que feu per nosaltres, millor dit pel poble de Kuwonku i els seus voltants, Per ells és molt important poder tenir aquest molí ,i per nosaltres una gran satisfacció comptar amb tots vosaltres que treballeu i penseu amb la gent mes necessitada.
 

Estem contents d’haver-vos conegut.
Us estimem.

Pere i Roser
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris