dimecres, 16 de març del 2011

Witchitchi

Witchitchi




Ens ha arribat una petició d’ajuda a través d’en Marcos, missioner de Misiones Africanas. Ens demana que l’ajudem a construir un pont i un molí per a triturar el gra en el poblat de Witchitchi, a la zona de Donga, a 30 Km. de Djougou, a Benin.

El cost del pont és de 2.960,00 € i el del molí és de 1.309,00€. Total: 4.235,00€.

Witchitchi és un dels 27 pobles de la parròquia i té dos problemes. L’un és que el poble queda incomunicat a l’època de pluges (5 mesos) i per això demanen de fer un pont petit però sòlid. I l’altre és que en el poble no hi ha cap molí i les dones han de fer 5 Km. per poder tenir farina de blat que és la base alimentària de cada dia. Amb la construcció del molí ajudaríem a les dones i a la vegada a tot el poble que són més o menys 500 persones.
La població col•laborarà amb la mà d’obra i la sorra per a la construcció i les dones s’encarregaran de la gestió i manteniment del molí.
El pont pot trigar i un mes a construir-se i el molí un altre mes.
Ens ha semblat un bon projecte i hem decidit acceptar-lo.

El més sorprenent i agradable ha estat que, abans de poder comunicar a amics i col•laboradors les dades concretes del projecte, ja hem recollit els diners necessaris. I ho explico perquè és bonic i també una bona idea. Un matrimoni que ha celebrat un aniversari “rodó” ha demanat a la família i amics que en comptes de regals fessin una aportació a Abló Pkédé. I així ho han fet. Gràcies a les generoses aportacions i a altres donatius que hem estat rabent des de Nadal hem pogut finançar tot el projecte i avui hem fet ja la transferència. Bona idea això del regal-donatiu, no us sembla?
Però no us preocupeu perquè tenim ja un altre projecte en marxa; ens falten petits detalls i de seguida us el farem conèixer.
I si algú vol anar fent ja algun donatiu us recordem el número de compte corrent de la Caixa d’Enginyers: 3025 0001 17 1433406833

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris