dijous, 5 de març del 2015

Bouka


Bouka

El Pare Jesús ha rebut ja els diners per les dutxes i latrines de les mini llars. I ens ha enviat una carta. El Roberto ha aprofitat per fer una semblança d'aquest missioner que tanta feina fa en aquests petits poblets d'Àfrica.

Buenos días Roberto y fundación PKEDÉ HABLÓ.
El día 10 de febrero recibí en mi cuenta de la BOA, la cantidad de 2.799.611 francos CFA que la fundación me envió para el equipamiento del  hogar de niños de Buka.
Los trabajos van muy adelantados y para la próxima entrada escolar ya podrá hacerse la entrada. Las letrinas –duchas, van muy  adelantadas y son ya utilizables. Falta terminar de poner el azulejo, la pintura y cubrirlas.
Ayer llegó el Padre Enrique Ruiz, para ayudarnos estos meses a la formación de jóvenes (chicos y chicas) y el centro ya está a punto para  acogerles.
Ya os mando fotos. Gracias a todos los que hacéis posible estas realizaciones en la zona más pobre de un  país muy pobre. Gracias y un fuerte abrazo
Jesús Fz. De TROCONIZ

AFEGIT: Associació ABLÓ PKÉDÉ
 Qui es el pare Jesús Fernandez de Troconiz?  Jesús es alavés, fill de una família catòlica, sacerdot i membre de la Societat de Missions Africanes (SMA).
Que es la SMA?  Ella mateixa es defineix com: Un institut missioner fundat en 1856 per Marion de Brésillac a Lyon, per anunciar el evangeli i la promoció social del continent africà i especialment als més pobres i desfavorits.
Bartomeu Sarrà i Rosas de Sant Quirze de Safaja, va ser el primer missioner espanyol de la SMA, el 28 de maig del 2008, vam celebrar els 150 anys de la presentació de la SMA a Catalunya.


Plaça de la Església de Sant Quirze de Safaja.       La família de la SMA i alguns socis de Abló Pkédé.

Vaig conèixer al Pare. Jesús  l'any 2000, ell estava de sacerdot-missioner a BANIKANI el barri més pobre de Parakou, al centre de Benín. 
Junts vam tramitar la primera adopció legal de un nen beninès per a una família de seglars de la SMA.  

La mare del nen havia mort en el part, aquella situació convertia al nen en un nen maldit, ja que segons les creences africanes, el nen havia matat a la seva mare. El pare abans de estavellar-lo contra un arbre, o deixar-lo a un formiguer, per què se'l mengen les formigues, va tindre la bona ocurrència de deixar-lo per la nit abandonat a la porta de la Missió de les monges Caputxines de Nikki.    

L'última col·laboració amb el Pare Jesús ha estat LES SIS LATRINES I DUTXES per al Internat de nens al poblat de BOUKA, al nord de Benín.
Encara no tenim imatges de les dutxes, però si del internat que ha quedat així. A més de les sis dutxes i latrines, el Centre de Formació - Internat de Bouka (Benín), s'han construït els dos blocs de quatre habitacions, s'ha restaurat una sala d'estudis i construïts els 218 metres de tanca al voltant. Tot ha costat 15.567.250,00 francs CFA. es dir 23.732,12 euros, dels quals nosaltres vam aportar els 1.523,14 euros del projecte 22-2014, i la resta fins als 23.732,12 euros els ha pagat la família del pare Jesús.
Com podeu vore al cartell d'entrada, baix de "Con la ayuda de Abló Pkédé"  apareixen els noms del seus germans, un d'ells sacerdot i les seves germanes més joves que ell, tots ja difunts.
 

Ja us enviarem les fotos de les sis dutxes i latrines.
Moltes gràcies! Sense la vostra col·laboració, no hauríem ajudat a les xiques i xics pobres de la zona de Bouka.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris