dilluns, 12 de desembre del 2011

Payotte a Tewirou


Payotte a Tewirou


Hola a tots!

De nou s’acosta Nadal i l’alegria d’aquest dia i de les festes que l’acompanyen no ens la pot treure ni la crisi ni cap polític ens la pot amargar. De mica en mica ens anirem tornant més austers després d’uns anys que semblava que tot era possible. Potser és el moment de retornar a les xerrades en família i en amics, en pensar en jocs més que en joguines, a evitar despeses de més i de pensar que, malgrat tot, nosaltres tenim l’aigua a l’aixeta i el menjar a taula, coses que tan a prop nostre com lluny d’aquí molt sovint no tenen.

A Abló Pkédé ens han arribat dues peticions d’ajuda. La primera, del Pare Emiliano, que ens demana 1500 euros per ajudes d’estudi pels nens Bassari. Ja no és la primera vegada que els ajudem Creiem que un poble sense formació no pot tirar endavant i en aquest cas és ensenyar a pescar i no donar el peix. Els primers diners que recollim seran per a ells.

La segona petició ens ve de part de sor Marta que ja coneixem perquè l’hem ajudada altres vegades. Ens demana una payotte per Tewirou. La payotte és l’ànima del poblat i Tewirou és un poblet petit que no té ni escola. La payotte serviria d’escola, de lloc de reunió per les dones que són qui porten l’economia del poble, de magatzem de blat... Una mica de tot. Sembla que els poblats grans ja reben ajuda del govern durant les campanyes electorals però als petits ni s’hi acosten. Demana 4.800 euros. La mà d’obra la posen ells. Quan el Roberto li va dir que aquí hi havia molta crisi i que trigaríem una mica a recollir els diners ella li va contestar que a l’Àfrica el temps no compta...


Com podeu veure hi ha necessitats i aquí som molts que amb molt poc podem fer molt.

Feliç Nadal a tots i un bon any 2012!

Número de compte: 3025 0001 17 1433406833 a nom de Fundació Sant Pere Claver

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris