dijous, 21 d’octubre del 2010

Patrice

Octubre de 2010


Hola a tots!

Iniciem un nou curs i tornem a posar-nos en contacte amb vosaltres per fer-vos saber com van les coses a Ablò Pkédé i els projectes nous que van sortint.

Però sobretot també us volem fer arribar dues cartes: una del Roberto on ens comenta la carta que va rebre d’un amic de Benin i l’altra, la de l’amic africà. Veureu com poc esforç nostre aquí es multiplica quan arriba a l’Àfrica. La vostra generositat, el poc o molt amb què podeu contribuir en els nostres projectes, és rebut allà com una cosa excepcional i, com diuen ells, bella,

A primers de setembre el Roberto ens diu:

Suposo que com nosaltres ja haureu acabat les vacances , l’estiu s’acomiada i comencem a entrar ja a la normalitat.
A primers d’agost vaig rebre una carta del meu amic Patrice, el mateix dia que a Benin es commemorava el 50è aniversari de la seva independència “en la pobresa i el desenvolupament”, deia el meu amic.
Patrice Mora és un treballador honrat de l’Hospital de Sant Joan de Déu a Tanguieta, al nord de Benin. He volgut subratllar “treballador honrat” perquè és difícil trobar persones com ell, en qui puguis confiar; com sempre no podem generalitzar, ja que ell mateix ens diu: tot ciutadà beninès és corrupte i corruptible.
En Patrice deu encara part de la casa on viu. El seu sou “just” però humil no el permet gaire tranquil·litat, però tot i això ens diu en el seu missatge que “vol col·laborar amb la nostra Associació. Vol ser-ne membre i cotitzar amb una mica dels seus diners per acompanyar-nos en aquestes belles accions”.
Crec que no el podem defraudar. Què en penseu?

Roberto



Aquesta és la carta que va enviar el Patrice al Roberto. L’he traduïda del francès. Recordeu que el terme papà i mamà és a l’Àfrica signe de reconeixement, i al Roberto i la Rosa els anomenen així.

Papà Roberto, bon dia.
Estic content de tot el que feu pel nostre poble. Aquest gestos que salven i donen vida. Jo també voldria participar en la vostra Associació. Vull ser-ne membre i cotitzar amb una mica de diners per acompanyar-vos en aquestes belles accions de la vida.
Avui, 1er d’agost, el meu país, Benin, commemora els 50è aniversari de la seva independència en un marc de pobresa i subdesenvolupament. Qui és responsable d’aquesta situació? En són Manga, Akpiti, Ahonmadégbé, Kouandété, Kérékon, Soglo i Yayi Boni, la burocràcia, i cada petit beninès corrupte i corruptible.
A casa, a la família, tot va bé i estic content de saber que tu, mamà Rosa i els vostres fills també esteu bé.
Salutacions a tots.

Patrice

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Comentaris